„Conducerea Federaţiei Ruse a luat decizia de a suspenda regimul fără vize dintre Rusia şi Turcia. Această decizie va intra în vigoare de la 1 ianuarie”, a spus Lavrov, transmite Reuters, ria.ru şi Agerpres.

Înainte de consultările cu Muallem, şeful diplomaţiei ruse a declarat că Ankara a depăşit limitele admisibilului şi acest lucru ar putea duce Turcia într-o situaţie complicată.

Tensiunile au continuat să se adâncească între Rusia şi Turcia, după incidentul de marţi, când un bombardier rus Su-24 a fost doborât de aviaţia turcă pe motiv că a încălcat spaţiul aerian al Turciei. Moscova susţine contrariul şi afirmă că aparatul său nu a părăsit spaţiul aerian al Siriei, unde era angajat în campania de lovituri aeriene împotriva poziţiilor grupărilor islamiste.

Imediat după incident, MAE rus le-a recomandat ruşilor să evite în viitorul apropiat călătoriile în Turcia, iar la scurt timp agenţia federală pentru turism, Rosturism, le-a recomandat operatorilor din domeniu să retragă de la vânzare pachetele turistice în această ţară. MAE rus le-a cerut ruşilor aflaţi pe teritoriul Turciei să revină în ţară.

Amintim că Rusia a decis să înăsprească controalele asupra produselor agricole şi alimentare importate din Turcia.