"Acest proiect de atentat are motivaţii islamiste", a precizat poliţia din München, care a difuzat pe contul său de Twitter un mesaj de alertă în mai multe limbi.

Gara principală şi cea din Passing, la vest de oraş, au fost evacuate, iar trenurile nu mai circulă deloc, a scris pe Twitter poliţia din capitala Bavariei, care s-a referit la elemente indicând că „este planificat un atentat” la München.

Există indicii credibile cu privire la un grup criminal, a precizat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, care a invitat populaţia să evite adunările şi să folosească mijloacele de transport în comun.

Această purtătoare de cuvânt nu a exclus ca un alt loc să fie luat, de asemenea, ca ţintă.

Trupe suplimentare de poliţie au ajuns în sudul Bavariei, a precizat pe Twitter poliţia, potrivit căreia au fost trimise pe teren şi unităţi speciale.

Pe Facebook, forţele de ordine au anunţat că, potrivit unor informaţii serioase, un atac ar putea „avea loc în această noapte.

„Acţionăm intens pentru a lămuri situaţia şi anchetăm asupra unor posibili suspecţi”, a adăugat poliţia pe reţeaua socială. „Tratăm lucrurile foarte serios, există o intervenţie importantă (a poliţiei) aici la München”, a afirmat un purtător de cuvânt al poliţiei, citat de ediţia on-line a publicaţiei Süddeutsche Zeitung.

Potrivit cotidianului din München, şase potenţiali suspecţi se află în centrul investigaţiilor desfăşurate de anchetatori.