Instituţia este păzită doar din exterior de poliţişti pentru a-i împiedica să scape. Corpurile deţinuţilor sunt împânzite de tatuaje care spun povestea crimelor săvârşite şi în onoarea cui le-au făcut. Aceştia sunt ucigaşi, traficanţi de arme şi de droguri şi foarte violenţi, scrie dailymail.co.uk.

Penitenciarul, deşi a fost creat pentru a ţine închişi 800 de oameni, găzduieşte acum 2.500 de prizonieri care şi-au creat acolo propria societate, dotată cu o brutărie şi un spital. În 2013, fotograful Adam Hinton, din Londra, a primit acceptul de a fi lăsat în interiorul închisorii.

Gruparea este cunoscută pentru trafic de droguri, vânzări de arme, jafuri, crimă organizată, trafic uman şi asalt. Numai în Statele Unite gruparea are circa 10.000 de membrii, care nu au nicio problema în a ucide. Se ştie că Mara Salvatrucha omoară pe oricare vorbeşte autorităţilor despre afacerile interne. MS-13 sunt cunoscuţi în special pentru violenţele crime comise împotriva nevinovaţilor. Aceştia au mers atât de departe încât au dat foc unui autobuz plin de copii şi femei, actul criminal soldându-se cu 28 de decese.

Violenţele din El Salvador sunt în creştere, doar în august având loc 911 crime, dintre care 52 pe 23 august. Iar din ianuarie până în august s-au înregistrat 4.246 de cazuri de omucidere, o creştere de 67% faţă de 2014.