„Preşedintele Vladimir Putin va analiza în mod constructiv orice solicitare a Casei Albe privind o întâlnire la New York cu Barack Obama", a declarat Serghei Lavrov, transmite Reuters, citată de Mediafax.

Relaţiile dintre Statele Unite şi Rusia s-au deteriorat în ultimii ani, în contextul crizei din Ucraina. Vladimir Putin şi Barack Obama au vorbit ultima dată faţă în faţă în noiembrie 2014. Vladimir Putin nu a efectuat nicio vizită oficială în Statele Unite de la începerea celui de-al treilea mandat de preşedinte al Rusiei, la jumătatea anului 2012.

Vladimir Putin va participa la sesiunea Adunării Generale a Naţiunilor Unite, care va începe la New York pe 15 septembrie.

„Preşedintele Vladimir Putin intenţionează să participe la sesiunea Adunării Generale a ONU. Acesta este un eveniment major în istoria Naţiunilor Unite. Anul acesta marchează a 70-a aniversare a acestui forum, creat după victoria din cel de-al II-lea Război Mondial. Un număr mare de şefi de stat şi de guvern urmează să participe la reuniune. Şi preşedintele Rusiei intenţionează să participe la eveniment", a declarat Lavrov.

Vladimir Putin a participat la ceremonia inaugurală a sesiunii Adunării Generale ONU în anul 2005, la 60 de ani de la crearea Naţiunilor Unite. În ultimii ani, Serghei Lavrov a condus delegaţiile ruse la lucrările Adunării Generale ONU.