Potrivit unor documente ale anchetatorilor, Dragoş Băsescu, fiul lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, este suspectat de trafic de influenţă, relatează mediafax.ro.

În acelaşi dosar este vizat, pentru complicitate şi omul de afaceri Ciprian Nistor. Conform anchetatorilor, pe 20 aprilie, cei doi au promis unei persoane cercetate într-un dosar al DIICOT, respectiv lui Sandu Staicu, administrator la S.C. Activ Invest Construct S.R.L., un mod de rezolvare a problemelor sale judiciare de la DIICOT. Pe 10 martie 2014, Sandu Staicu a fost reţinut de DIICOT într-un dosar penal instrumentat de către procurorul Remus Jurj Tudoran, pentru constituire de grup infracţional şi spălare de bani, iar două zile mai târziu instanţa supremă a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a omului de afaceri.

Omul de afaceri Sandu Staicu este cercetat în dosarul de evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare cu un prejudiciu de aproximativ 34 de milioane de lei.

La rândul său, omul de afaceri Ciprian Nistor a fost arestat preventiv, în luna aprilie, în dosarul în care preşedintele Camerei Executorilor Judecătoreşti de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, Dorina Gonţ, este suspectată de evaziune fiscală cu prejudiciu de trei milioane de euro. Mai mult, Ciprian Nistor ar fi controlat firme off-shore în conturile cărora ar fi fost viraţi bani din evaziune fiscală.

În acest dosar, omul de afaceri Sergiu Lucinschi este acuzat de şantaj şi trafic de influenţă, luare de mită, iar procurorul DIICOT Remus Tudoran Jurj şi Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, de complicitate la şantaj.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2014 - martie 2015, Sergiu Lucinschi, ajutat de avocatul Radu Pricop şi de procurorul Remus Tudoran Jurj, a constrâns un om de afaceri să îi dea patru milioane de euro, pentru a-şi retrage o plângere formulată la DIICOT, care face obiectul unui dosar penal, pentru mai multe infracţiuni, printre care şi gestiune frauduloasă.

Omul de afaceri care ar fi fost şantajat de Sergiu Lucinschi este Alexandru Horpoş, asociat la SC Straco Group SRL, căruia i-au fost ceruţi bani de printr-un intermediar, respectiv Ciprian Nistor, pentru a-i fi soluţionate favorabil dosarele penale pe care le are la DIICOT.