Potrivit Mediafax, alături de el vor fi aduşi în faţa instanţei şi şeful Poliţiei Locale ieşene Liviu Hliboceanu şi adjunctul său Ştefan Avarvarei, reţinuţi aseară, în acelaşi dosar.

Primarul Gheorghe Nichita a fost ridicat de procurorii anticorupţie de la vila sa din Copou aseară, în jurul orei 14:30 şi adus la Bucureşti în jurul orei 19:00 pentru audieri.

Într-un comunicat de presă transmis în această dimineaţă, Direcţia Naţională Anticorupţie arăta că procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei fac 21 de percheziţii în judeţul Iaşi, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise de la începutul anului 2015 până în prezent.

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, este suspectat de abuz în serviciu, fiind acuzat că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale, instituţie subordonată primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliţiei Locale îl ţinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite. 

Anchetatorii mai spun că primarul Iaşiului le dădea dispoziţie directorului general al Poliţiei Locale Iaşi şi şefului de serviciu să trimită poliţişti din subordine în locurile unde ştia că sunt persoanele de care era interesat şi le cerea poliţiştilor să îl ţină la curent cu toate detaliile - cât stau într-un loc, cu cine se întâlnesc, unde pleacă şi de unde vin. De asemenea, Nichita dispunea ca poliţiştii locali să acceseze inclusiv bazele de date ale instituţiei pentru a verifica autoturismele şi baza de date a evidenţei populaţiei, pentru a afla cât mai multe detalii în legătură cu proprietarii respectivelor autoturisme, cu care se întâlneau persoanele despre care Nichita dorea să le cunoască tot anturajul, susţin procurorii.

Gheorghe Nichita este primar al Iaşiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD, fiind şi lider al organizaţiei judeţene a partidului, dar şi vicepreşedinte la nivel naţional.