De asemenea, DNA a extins urmărirea penală şi pe numele lui Tudor Breazu, administratorul firmei care se ocupa de terenurile Elenei Udrea de la Nana, acuzat şi acesta de spălare de bani.

În perioada 2010 - 2011, Elena Udrea, împreună cu Ana-Maria Topoliceanu, directorul Companiei Naţionale de Investiţii au primit o suma de aproximativ 300000 lei de la administratorul S.C. Consmin S.A. pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menţionată în baza contractelor încheiate cu Compania Naţională de Investiţii.

Astfel, după ce Compania Naţională de Investiţii realiza plăţile către S.C. Consmin S.A. pentru lucrările efectuate, administratorul societăţii dispunea de transferul a 10% din suma încasată. În acest mod, s-au realizat cinci plăţi, în valoare totală de 335.486 lei, prezintă DNA.

Plăţile, menţionează procurorii, se realizau fie în numerar, fie prin intermediul societăţii S.C. Ekaton Consulting S.R.L. O parte din aceste sume au fost înmânate în numerar lui Topoliceanu, care le-a predat la rândul său Elenei Udrea. Din diferenţă, Breazu plătea diferite cheltuieli ale lui Udrea sau ale lui Topoliceanu.

În dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a fost acuzată iniţial de abuz în serviciu, tentativă de folosirea de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracţiuni de luare de mită.