Potrivit sursei, agresorul a mai rănit un student care se află în spital. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi a anunţat că un student şi-ar fi ucis un coleg de cameră şi a rănit un alt coleg foarte grav, ambii înjunghiaţi, iar apoi a încercat să dea foc camerei de cămin în care locuiau.

Studenţii din cămin au povestit poliţiştilor că dimineaţă au auzit scandal şi că unul dintre tineri striga „Ajutor!” Cel mai probabil, susţin poliţiştii, agresorul ar fi încercat să dea foc la cameră pentru a ascunde urmele, conform sursei. Cei doi tineri răniţi au fost descoperiţi de către unul dintre portari, care a văzut fumul cum ieşea pe sub uşa camerei şi a intervenit cu un coleg de-al său.

„Incidentul s-a produs pe fondul consumului de alcool. Momentan există un suspect pe care îl căutăm”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Din primele informaţii, studentul care a ajuns la spital este în stare gravă, cu multiple plăgi înjunghiate şi intubat.

„S-a intervenit în cazul a doi tineri cu plăgi înjunghiate multiple. Unul a fost în stop şi s-au încercat manevre de resuscitare, celălalt a fost tratat pentru şoc hemoragic, este intubat, are leziuni ale căilor aeriene şi se află în sala de operaţie. A suferit leziuni înjunghiate la cap, torace, abdomen, leziune de ficat şi antebraţ, artera radială“, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD de la Spitalul de Urgenţe „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Reprezentanţii universităţii au precizat că cei trei studenţi erau toţi în anul I, înmatriculaţi la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, şi că incidentul s-ar fi produs în jurul orei 07:00 dimineaţă, după ce s-ar fi întors beţi dintr-un club de noapte.

„Incendiul nu a fost unul de amploare şi s-a stins repede. Suntem cu toţii pur şi simplu consternaţi, este o tragedie”, a declara ing. Bogdan-Eduard Pleşcan, directorul general administrativ al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“.

Reprezentanţii IPJ au precizat că cercetările continuă pentru a se determina toate circumstanţele în care a avut loc incidentul.