Cumpărătorii lor vor putea asista la evenimentele organizate de ziua reginei, printre care parada a circa 900 de cai şi spectacole cu dansatori, muzicieni şi actori din lumea întreagă, în cadrul celor patru seri (12-15 mai) de la Castelul Windsor, reşedinţa de weekend a reginei, situată la aproximativ 40 de kilometri de Londra.

În fiecare seară vor participa la spectacole membri ai familiei regale, iar regina va asista la seara finală, transmisă în direct la TV. La această manifestare s-au terminat prima oară biletele.

Născută în 21 aprilie 1926, Elisabeta a II-a obişnuieşte să îşi sărbătorească aniversarea în doi timpi: privat în ziua de naştere şi în cadrul unei ceremonii oficiale într-o sâmbătă din luna iunie. Anul viitor vor exista prin urmare trei momente, cu cel de la castelul Windsor.

Elisabeta a II-a a urcat pe tron în 6 februarie 1952, la 25 de ani, şi a depăşit în 9 septembrie recordul de longevitate în fruntea Regatului Unit al stră-străbunicii sale, regina Victoria, care a fost la putere 63 de ani, şapte luni şi două zile, între 1837 şi 1901,