Explicându-şi ideea de a face paznici din crocodili, ce pare ieşită dintr-un film cu James Bond, şeful BNN, Budi Waseso, a declarat că aceste reptile, contrar oamenilor, nu cedează în faţa tentativelor de corupţie din partea traficanţilor care încearcă să evadeze. El a adăugat chiar că va merge personal pe mai multe insule ale arhipelagului indonezian în căutarea celor mai feroce crocodili pentru a păzi închisoarea.

Prea puţin impresionat de reacţiile batjocoritoare de pe reţelele de socializare, inclusiv de cea a unui ministru care a considerat ideea sa o glumă, Waseso a mers mai departe spunând că reptilele ar putea fi ajutate în misiunea lor de tigri şi peşti piranha, cunoscuţi pentru voracitatea lor.

„Se poate recurge şi la piranha şi, ţinând seama că personalul închisorii nu va fi probabil destul de numeros, putem utiliza şi tigri", a afirmat Waseso, citat de presa locală.

Un purtător de cuvânt al agenţiei antidrog, Slamet Pribadi, a confirmat vineri propunerea lui Waseso, răspunzând celor care se îndoiesc de proiectul acestuia: "Iniţiativa este serioasă, nu este glumă. Traficul de droguri este o crimă extraordinară, de aceea şi lupta împotriva lui trebuie să fie extraordinară", a declarat el pentru AFP.

Zeci de condamnaţi la pedeapsa capitală pentru trafic de droguri în Indonezia aşteaptă execuţia în culoarul morţii.

În pofida unor legi dure împotriva traficanţilor de stupefiante, printre cele mai severe din lume, drogurile circulă pe scară largă în închisori, corupţia fiind semnalată în rândul deţinuţilor, al paznicilor şi poliţiştilor, aminteşte AFP.