Această furtună, însoţită de rafale violente de vânt va aduce ninsori abundente în nord-estul Statelor Unite luni şi marţi, a anunţat serviciul naţional de meteorologie, care a emis un avertisment de viscol pentru New York şi Boston, până la frontiera canadiană.

În urma acestui episod s-ar putea forma un strat de 60-90 de centimetri de zăpadă la New York, potrivit primarului Bill de Blasio.

„Este vorba foarte probabil despre una dintre furtunile de zăpadă cele mai importante din istoria acestui oraş", a declarat de Blasio într-o conferinţă de presă, îndemnând newyorkezii să se pregătească.

„Pregătiţi-vă pentru ceva mai rău decât ce am văzut până în prezent. Să nu subestimăm această furtună”, a adăugat primarul, cerându-le newyorkezilor să rămână în interiorul locuinţelor atât cât este posibil.

Duminică seara, numeroase supermarketuri din oraş au fost luate cu asalt de locuitorii îngrijoraţi. În cartierul Chelsea, în centrul Manhattanului, o coadă de aşteptare s-a format pe trotuar pentru a se putea intra în magazinul Trader Joe's de pe Six Avenue.

Peste 50 de milioane de persoane din nord-est ar putea fi afectate de această furtună de zăpadă, care riscă să paralizeze transporturile.

Încă de duminică mai multe companii aeriene le-au propus călătorilor să schimbe gratuit zborurile, în condiţiile în care sute de curse aeriene au fost anulate.

La Boston, primarul Martin Walsh le-a cerut concetăţenilor săi să se ocupe de vecinii lor vulnerabili.