Makarevici ar putea da în judecată un deputat rus: „M-am săturat!”

Makarevici ar putea da în judecată un deputat rus: „M-am săturat!”
Sursa: jurnal.md Foto: oane.ws 18.08.2014 16:15
Muzicianul și compozitorul rus Andrei Makarevici, criticat dur de doi deputați ruși, ripostează.

„Unul minte, al doilea se comportă ca un bădăran. Dacă deputatul Fiodorov va continua să spună despre mine că sunt „colaboratorul fasciștilor”, atunci voi fi nevoit să-l dau în judecată. Eu, cu cea mai mare plăcere, m-aș ocupa doar de muzică, dar deja m-au scos la hat”, a declarat Makarevici.

Totodată, celebrul interpret rus este nedumerit de ce anume el stârnește asemenea reacții din partea demnitarilor ruși, în situația în care mai multe celebrități din Rusia susțin în mod public Ucraina.

„Care e problema? Ce am făcut eu ieșit din comun? O mulțime de artiști de la noi merg în Ucraina, unde dau concerte pentru bani și nimeni nu reacționează în niciun fel. Poate că motivul este poziția mea față de Crimeea, dar aceasta nu se schimbă, rămân de aceeași părere”, a mai spus Makarevici, pentru tvrain.ru.

Reacția artistului vine după ce a fost criticat de către doi deputați ai Dumei de Stat. Unul dintre ei a declarat că „Makarevici demult colaborează cu fasciștii” și a propus ca acestuia să-i fie retrase distincțiile de stat, în timp ce altul susține că Makarevici trebuie să fie alungat din Rusia și trimis să locuiască în Ucraina.

Acuzațiile deputaților ruși vin după ce Andrei Makarevici a criticat dur acțiunile președintelui Putin în Ucraina și a declarat că se simte ca pe timpul Uniunii Sovietice. În consecință, muzicantul a fost învinuit de incitare la crimă și etichetat drept un susținător al fascismului. Mai mulți colegi de breaslă, inclusiv interpreta Alla Pugaciova, i-au sărit în apărare. Aceștia i-au expediat o scrisoare lui Vladimir Putin, premierului Dmitri Medvedev, directorului general al postului de televiziune Pervîi Kanal, Konstantin Ernst, dar şi Dumei de Stat și Consiliului Federației, prin care au cerut ca Andrei Makarevici să nu mai fie stigmatizat.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP