RM pe locul 112, privind „Libertatea Presei în Lume în 2014”

RM pe locul 112, privind „Libertatea Presei în Lume în 2014”
Sursa: jurnal.md Foto: emigrantul.it 03.05.2014 21:50
Astăzi este Ziua Mondială a Libertății Presei - o sărbătoare simbolică, marcată din anul 1993, la inițiativa Adunării Generale a ONU.

Presa din Republica Moldova rămâne însă parţial liberă. Asta arată cel mai recent raport privind „Libertatea Presei în Lume în 2014” dat publicității de organizația Freedom House.

Din 197 de ţări prezente în top, Moldova s-a situat pe locul 112, la același nivel cu Liban şi Tunisia. Faptul că Moldova are o presă parțial liberă a fost constatat şi de mai mulţi oficiali străini.

De exemplu, reprezentantul OSCE pentru Libertatea Presei, Dunja Mijatovic, declara că CCA-ul trebuie să ofere condiții egale pentru toţi radiodifuzării, dar nu să servească interesele unor partide politice.

Şi ambasadorul Germaniei în Moldova a criticat unele acţiuni ale Consiliului Coordonator al Audiovizualului. La rândul său, ambasadorul UE în Moldova, Pirkka Tapiola spunea că pentru asigurarea unei prese libere, cetățenii trebuie să ştie cine se află în spatele instituțiilor mass-media.

Șeful delegației UE la Chișinău a mai precizat că presa trebuie să aibă acces în sala de ședințe a Parlamentului.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP