Profitul Băncii de Economii a scăzut de 70 de ori într-un an

Profitul Băncii de Economii a scăzut de 70 de ori într-un an
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 15.05.2014 17:10
Banca de Economii a obținut în primul trimestru din anul curent un profit de aproape 70 de ori mai mic decât cel de acum un an, potrivit publicaţiei Economist, care a studiat rapoartele instituţiei.

Astfel, dacă în primele trei luni ale lui 2013 BEM raporta cifra de 16,6 milioane, apoi în 2014 a obținut numai 240 de mii de lei. În total, profitul pentru 2013 a constituit 35,5 milioane lei, Banca de Economii devenind a șaptea cea mai profitabilă bancă din Moldova.

Amintim că în vara anului trecut, statul a cedat controlul asupra instituţiei. În urma neparticipării la emisiunea suplimentară de acţiuni, cota statului s-a redus de la 56% la 33,3% plus o acţiune. Acționar majoritar atunci a devenit firma rusească Sisteme Informaţionale Integrate.

La finele lui aprilie curent, compania a vândut băncii ruseşti de stat Vneşekonombank, aflată sută la sută în proprietatea guvernului de la Moscova, un pachet de 24,9% din acţiunile BEM. Recent, reprezentantul acestei companii, milionarul Ilan Shor, a devenit preşedinte al Consiliului de Administraţie al băncii.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP