Vitamina C împiedică răspândirea celulelor canceroase // Studiu

Vitamina C împiedică răspândirea celulelor canceroase // Studiu
Sursa: jurnal.md/a... Foto: sendai-kyon... 20.02.2014 12:35
Oamenii de știință americani susțin că vitamina C injectabilă constituie un tratament eficient şi puțin costisitor în tratarea cancerului ovarian şi altor tipuri de cancer.

Administrată pe cale orală, aceasta este eliminată rapid de organismul uman. Însă fiind injectabilă, vitamina C este absorbită de corp şi ajută la distrugerea celulelor canceroase.

Un obstacol în realizarea unor tratamente cu vitamina C este faptul că produsele naturale nu pot fi patentate de către companiile farmaceutice.

„Întrucât vitamina C nu are potențial în a fi patentată, sunt slabe șanse ca dezvoltarea unor tratamente să fie susținută de companiile farmaceutice”, explică cercetătorul, Qi Chen.

Până acum testele au fost realizate pe șoarecii de laborator, însă cercetătorii solicită ajutor financiar pentru a efectua teste clinice la o scară mai mare.

„Cred că a venit momentul ca agențiile de cercetare să susțină cu fermitate realizarea unor teste clinice meticuloase cu vitamina C intravenoasă”, a adăugat omul de știință.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP