Cazare după gratii: Experienţa unică oferită de închisoarea Karosta

Cazare după gratii: Experienţa unică oferită de închisoarea Karosta
Sursa: jurnal.md/... Foto: descopera.ro 18.06.2013 16:53
În secolul XX, închisoarea Karosta, din Letonia, era unul dintre cele mai temute locuri, unde sute de prizonieri au fost omorâţi. Azi, Karosta a devenit hotel şi le promite oaspeţilor o experienţă unică.

Se spune că sute de prizonieri au murit aici, mulţi dintre ei dându-şi ultima suflare după ce au fost împuşcaţi în cap. Astăzi, acest loc a fost transformat într-un hotel în care oaspeţii pot semna un document prin care cer să fie trataţi ca nişte deţinuţi, relatează descopera.ro.

Închisoarea Karosta, din oraşul Liepaja, este una dintre atracţiile turistice inedite în Letonia. Vizitatorii pot face un tur al centrului de detenţie, în timp ce un ghid le explică istoria înfricoşătoare al închisorii. În acelaşi timp, ei au şi posibilitatea de a rămâne peste noapte în una dintre celule, pentru a-şi face o idee despre viaţa de puşcăriaş în era comunistă. Aici, vor dormi pe saltele vechi aşezate pe nişte scânduri, vor consuma mâncăruri specifice acestui loc, servite printre barele celulei şi vor fi abuzaţi verbal de gardienii ale căror ordine trebuie să le urmeze. Cine nu respectă cerinţele gardienilor, este „silit” să facă exerciţii fizice sau să facă curat.

La origine, clădirea a fost construită ca infirmerie în 1900, dar cu timpul a ajuns să fie închisoare militară atât pentru regimul sovietic, cât şi pentru cel nazist. În timpul celui de-a doilea Război Mondial, germanii îi aduceau aici pe dezertorii letoni pentru a-i omorî.
Ştiri similare

Ştiri NON-STOP