Rata dobânzii pentru Programul „Prima Casă” ar putea fi micşorată

Rata dobânzii pentru Programul „Prima Casă” ar putea fi micşorată
Sursa: eco.md Foto: eco.md 07.07.2011 12:23
Acum, 9 luni de la lansarea Programului „Prima Casă” în municipiul Chişinău, doritorii de a achiziţiona un apartament prin intermediul programului trebuiau să prezinte o serie de justificări ale veniturilor că au puterea financiară de a cumpăra un apartament. Am solicitat un interviu lui Vadim Brînzaniuc, şeful Direcţiei Relaţii Publice din cadrul Primăriei municipiului Chişinău, pentru a explica cum stau lucrurile la moment şi care rămân a fi cele mai dificile momente pentru accesul chişinăuienilor la program.

- Dle Brînzaniuc, deja de 9 luni se desfăşoară Programul „Prima Casă”, lansat de către Primăria municipiului Chişinău. Cum evoluează şi care sunt rezultatele, la moment, a acestui Program?

- Dacă iniţial, atunci când am lansat Programul „Prima Casă”, în luna septembrie 2010, mulţi erau sceptici în privinţa aceasta, atunci în prezent putem afirma că Programul este unul reuşit. Ca dovadă sunt următoarele rezultate: în prezent sunt 895 de dosare aprobate de către Primărie şi înaintate băncii pentru achiziţionarea apartamentelor. În acelaşi timp, primăria a semnat deja 37 de contracte – scrisori de garanţie, ceea ce semnifică că 37 de familii şi-au procurat deja apartamente. Din aceştia 8 familii şi-au procurat apartamente pe piaţa secundară, 25 – piaţa primară 3 – apartamente de tip mansardă. Prin urmare, având în vedere situaţia social-economică din Republica Moldova, ratele bancare la creditele oferite de celelalte bănci pentru procurarea apartamentelor, putem afirma că ne-a reuşit programul. Iar pe viitor ne dorim extinderea Programului „Prima Casă” prin includerea şi altor bănci în acest program. În prezent ducem tratative cu alte două bănci comerciale din Republica Moldova care sunt dispuse să acorde credite la o rată a dobânzii mai mică de 9% anual, pe care le oferă în prezent banca cu care colaborăm pentru acest Program.

Interviu complet pe Eco.md.

Ştiri NON-STOP