Haşiş ascuns în colete transmise din Portugalia

Haşiş ascuns în colete transmise din Portugalia
Sursa: jurnal.md Foto: timeturk.com 05.02.2010 19:53
Un autovehicul cu aproape 30 de kilograme de haşiş a fost reţinut în sectorul Râşcani al capitalei, în noaptea de 3 februarie.

Potrivit poliţiştilor, drogurile erau ascunse în 32 de pachete şi se aflau printre coletele care urmau să ajungă în ţară prin intermediul autoturismului care circula pe ruta Portugalia – Moldova.

Şoferul autoturismului susţine că nu cunoştea despre conţinutul acestor cutii şi că persoana care a transmis pachetele în Moldova a spus că în interiorul lor se află produse alimentare, obiecte personale şi de uz casnic.

Ajungînd în republică, şoferul a fost contactat telefonic de proprietarul „drogurilor” şi rugat să transporte coletele, pentru o remunerare de 5 euro, într-un loc anumit.

În timpul transportării „mărfii” autoturismul a şi fost reţinut de organele de drept, iar peste câteva ore – şi proprietarul coletelor. În aceeaşi zi, în urma percheziţiei la domiciliul acestuia, a mai fost depistată şi o cantitate de aproximativ 1 kilogram de haşiş.

Potrivit Procuraturii Generale, „proprietarul de droguri” riscă o măsură preventivă sub formă de arest pentru o durată de 30 de zile.

Ştiri NON-STOP