Plățile fără numerar, tot mai populare în rândul moldovenilor

Plățile fără numerar, tot mai populare în rândul moldovenilor
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 7527 28.10.2014 16:24
Deși preferă în continuare să utilizeze cardul mai mult pentru retragerea numerarului din contul salariului, moldovenii încep să descopere că este mai comod să-l utilizeze și ca instrument de plată.

În trimestrul trei din acest an, numărul plăților fără numerar efectuate în R. Moldova s-au majorat cu peste 43 la sută față de aceeași perioadă din anul precedent, într-un ritm mai rapid decât retragerile de numerar, care au crescut cu circa 8 la sută.

Au fost înregistrate 1,1 milioane de plăți fără numerar, în valoare de 364 de milioane de lei. Deși a crescut, valoarea plăților fără numerar rămâne la un nivel net inferior față de retragerile de bani de pe card, care s-au cifrat la 6,4 miliarde de lei.

Concomitent s-a extins și rețeaua locațiilor unde cardul bancar poate fi folosit pentru efectuarea plăților fără numerar. Numărul dispozitivelor speciale a sporit cu circa 9 la sută, la cifra de peste 12 mii de unități.

La sfârșitul trimestrului trei, numărul cardurilor aflate în circulație a atins nivelul de 1,2 milioane de unități, în creștere cu 12 la sută față de anul trecut.

Ştiri NON-STOP