Deşi cumpărătorii spun că preţurile sunt cam pipărate, pentru mame, surori, soţii, sunt gata să-şi golească buzunarele, cel puţin în zi de sărbătoare, aşa încât nicio femeie dragă să nu rămână fără atenţie. Unii dintre ei spun că au procurat şi ieri flori, dar pentru colegele de muncă, însă astăzi vor să-şi surprindă fiinţele dragi cu flori proaspete.

Cele mai solicitate, afirmă vânzătorii, sunt lalelele şi trandafirii roşii. Pentru o lalea olandeză, cumpărătorii au scos din buzunar 25 de lei, iar pentru cele moldoveneşti câte 20 de lei. Preţul trandafirilor porneşte de la 50 de lei şi ajunge până la o sută. Dintre florile primăvăratice vânzătorii au scos la tarabe narcise cu 15 lei bucata, brânduşe, cyclamele sau zambile, preţul cărora porneşte de la 45 de lei.

Mai scumpe sunt compoziţiile florale în coşuleţe. Cele mai ieftine costă în jur de 400 de lei, iar cele mai sofisticate ajung să coste şi peste o mie de lei. Potrivit vânzătorilor, preţul acestora variază în funcţie de numărul de flori alese şi tipul lor. Avantajul compoziţiilor florale în coşuleţe, spun aceştia, este că se păstrează mai mult timp.

Comercianţii afirmă că preţurile pentru flori au rămas aceleaşi ca şi acum o săptămână.