PAS a depus un denunţ penal împotriva conducerii ANRE; Motivul - neajustarea tarifului pentru gaz

PAS a depus un denunţ penal împotriva conducerii ANRE; Motivul - neajustarea tarifului pentru gaz
Sursa: jurnal.md Foto: unpaspentru.md 05.02.2018 12:10
Conducerea Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energetică trebuie să fie trasă la răspundere penală pentru că nu a ajustat tarifele pentru gazele naturale în perioada anilor 2016, 2017 şi 2018.

Este opinia reprezentanţilor Partidului Acţiune şi Solidaritate care au depus astăzi un denunţ în acest sens la Procuratura Anticorupţie.

Potrivit denunţului semnat de preşedinta PAS, Maia Sandu, din cauza neajustării de către ANRE a tarifelor pentru gazele naturale, populaţiei i s-a adus un prejudiciu de 1,5 miliarde de lei.

Precizăm că ANRE a recepţionat o solicitare prin care Moldovagaz propune ca tariful mediu achitat de consumatorii finale pentru gazele naturale ar putea scădea cu peste 11 la sută.

Anterior mai mulţi experţi în energetică au declarat într-o conferinţă de presă că cetăţenii plătesc pentru gazul natural cu aproape 30 la sută mai mult decât ar trebui. Asta în condiţiile în care preţul de import din Rusia este în continuă scădere, iar ANRE nu a revizuit tarifele de doi ani.

Potrivit experţilor, suma pe care consumatorii o achită în plus către Moldovagaz se majorează în medie cu 85 de milioane de lei lunar. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI