Podul de la Gura Bâcului, deschis transportului de pasageri şi mărfuri de până la 10 tone

Podul de la Gura Bâcului, deschis transportului de pasageri şi mărfuri de până la 10 tone
Sursa: jurnal.md Foto: mec.gov.md 31.01.2018 18:15
Vehiculele cu capacitatea de până la 10 tone vor putea traversa podul rutier peste râul Nistru, amplasat în preajma localităţilor Gura Bâcului şi Bîcioc. Astfel, s-a redus cu aproape 50 de km traseul parcurs de cursele interraionale de transport pasageri şi mărfuri, asigurând  accesul direct spre localităţile din stânga Nistrului.

Restricţia pentru greutatea autovehiculelor de peste 3,5 tone a fost extinsă până la 10 tone. Decizia a fost luată astăzi, în cadrul şedinţei Grupului comun de experţi în domeniul transporturilor şi infrastructurii rutiere. Tot astăzi, au fost instalate indicatoarele rutiere corespunzătoare. 

Amintim că, podul de peste râul Nistru din preajma localităţii Gura Bâcului a fost redeschis pe 20 noiembrie 2017, la propunerea Grupului comun de experţi în domeniul infrastructurii rutiere, care au confirmat posibilitatea deschiderii circulaţiei vehiculelor pe pod, după reparaţia şi amenajarea acestuia.

Podul Gura Bîcului - Bîcioc a fost deteriorat în anul 1992 şi reconstruit în 2001, cu suportul partenerilor europeni. Costul lucrărilor de reparaţie a constituit aproximativ 30 de milioane de lei.

Podul este parte a drumului internaţional M-5, care face parte din reţeaua trans-europeană de transport (TEN-T) şi asigură conexiunea cea mai scurtă dintre Iaşi şi Odessa. Fiind o arteră magistrală, acest drum nu traversează nicio localitate, ceea ce permite fluidizarea traficului rutier. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI