Costul acestor lucrări rămâne deocamdată necunoscut. Serviciul de presă al instituţiei ne-a îndemnat să expediem o solicitare oficială de informaţii, la care nu am primit încă răspuns.

În plină iarnă, cele trei intrări principale ale clădirii Guvernului s-au transformat într-un adevărat şantier. Vechile plăci de beton sunt înlocuite cu altele noi din granit. Am încercat să aflăm de la muncitori mai multe detalii despre lucrările efectuate. În loc de răspuns, însă, aceştia ne-au cerut explicaţii.

Nici reprezentanţii serviciului de presă al Guvernului nu au fost mai expliciţi. Aceştia ne-au spus că trebuie să expediem o solicitare responsabililor de la Ministerul Economiei, iar ultimii nu au reacţionat până acum. Între timp, trecătorii se arată nedumeriţi şi indignaţi.

Anterior, ziarul „Jurnal de Chişinău” a scris că angajaţii executivului îşi amenajează şi o „cameră de odihnă” de peste 10 milioane de lei.
Mai exact, site-ul Registrului de Stat al Achiziţiilor Publice arată că în august 2017 a fost încheiat un contract cu firma ARIA-GRUP SRL pentru reamenajarea sălii de şedinţe şi a vestibulului de la parterul Casei Guvernului, inclusiv a camerei de odihnă, grupurilor sanitare şi vestiarului, în valoare de 10.061.531 de lei. Asta în condiţiile în care peste 40 la sută dintre şcolile din republică au grupurile sanitare în curte, iar fiecare al treilea copil de grădiniţă este nevoit să meargă la toalete neamenajate.