Republica Moldova împrumută peste 22 de mil. de dolari SUA de la Banca Mondială pentru modernizarea serviciilor guvernamentale

Republica Moldova împrumută peste 22 de mil. de dolari SUA de la Banca Mondială pentru modernizarea serviciilor guvernamentale
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 12.01.2018 07:18
Banca Mondială va împrumuta Republicii Moldova 22,4 milioane de dolari SUA pentru realizarea proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”.

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanţare dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare şi a Acordului de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Documentul prevede acordarea de către instituţiile Băncii Mondiale a două împrumuturi: 15 milioane de dolari vor fi oferite de Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare şi 5 milioane de dolari vor fi alocate de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Alte 2,43 de milioane de dolari vor fi alocate activităţilor aferente realizării proiectului.

Potrivit autorităţilor, implementarea proiectului de modernizare a serviciilor guvernamentale va contribui la eliminarea serviciilor publice depăşite de timp şi la comasarea mai multor servicii, pentru sporirea calităţii acestora.

Termenul de implementare a proiectului este 3 iunie 2023 şi va fi realizat prin intermediul Centrului de Guvernare Electronică.

 


 

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI