Termenul pentru importul produselor petroliere prin frontiera de est a Republicii Moldova, extins din nou

Termenul pentru importul produselor petroliere prin frontiera de est a Republicii Moldova, extins din nou
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 11.01.2018 18:14
Importul produselor petroliere prin frontiera de est a Republica Moldova a fost extins, din nou, până la 1 iulie 2018. Guvernul a aprobat astăzi o decizie în acest sens. Vămuirea produselor petroliere introduse prin punctul de trecere Novosaviţcaia-Cuciurgan se face la postul vamal Bender 2.

Măsura a fost luată la solicitarea agenţilor economici de pe malul drept al Nistrului, care practică activitatea de import a combustibililor lubrifianţi, precum şi pentru a asigura controlul aprovizionării Republicii Moldova, inclusiv a regiunii transnistrene, cu produse petroliere.

Decizia respectivă scurtează drumul de transportare a mărfurilor cu aproximativ 400 de kilometri.
 
Reamintim că, în luna august curent, Ucraina a sistat importul produselor petroliere pentru regiunea transnistreană prin intermediul căilor ferate, prin punctele de trecere a frontierei Slobodca şi Cuciurgan.

Astfel, traficul a fost redirecţionat prin punctul de trecere a frontierei Ocniţa, fapt ce a îngreunat activitatea agenţilor economici din regiune.

Prin urmare, în urma discuţiilor purtate cu autorităţile de la Kiev şi a înţelegerilor convenite în cadrul grupurilor de lucru sectoriale pentru transport feroviar şi pentru problemele vamale din Chişinău şi Tiraspol, s-a decis aplicarea provizorie a controlului vamal la postul Bender 2.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI