VIDEO

Tergiversarea costă: Apă-Canal Chişinău pierde zilnic 1000 de euro din motiv că CMC nu aprobă un proiect

Tergiversarea costă: Apă-Canal Chişinău pierde zilnic 1000 de euro din motiv că CMC nu aprobă un proiect
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 07.09.2017 19:39
„Apă-Canal Chişinău” ar pierde zilnic aproape o mie de euro din cauza tergiversării de către Consiliul Municipal a unui proiect cu finanţare europeană. Cel puţin asta a declarat şefa instituţiei, Veronica Herţa, la şedinţa CMC. Chiar şi aşa, nici astăzi aleşii locali nu au reuşit să examineze subiectele de pe agendă. După ce liberalii şi socialiştii şi-au împărţit replici tăioase, ultimii au părăsit sala de şedinţe.

Potrivit viceprimarului Nistor Grozavu, câteva proiecte importante pentru capitală sunt puse în pericol în lipsa unor decizii ale Consiliului Municipal Chişinău. Unul dintre ele vizează semnarea unui acord de finanţare cu BERD în valoare 11 milioane de euro pentru reparaţia sistemului de alimentare cu apă şi modernizarea staţiei de epurare. În plus, autorităţile municipale vor să mai împrumute încă trei milioane de euro de la BERD pentru reparaţia străzilor, iar amânarea acestui proiect ar fi păguboasă pentru capitală, susţine edilul.

De pierdut are şi întreprinderea „Apă-Canal Chişinău”, susţine directorul instituţiei.

Socialiştii s-au pronunţat împotriva examinării acestor subiecte, pe motiv că ar exista mai multe semne de întrebare. Mai mult. Aceştia i-au reproşat şefei de la Apă-Canal că banii împrumutaţi până acum de întreprindere ar fi fost irosiţi.

Replica a provocat un ping-pong de acuzaţii între liberali şi socialişti. Încercările aleşilor locali de a calma spiritele au fost însă fără succes.

După plecarea socialiştilor şedinţa a fost amânată pentru săptămâna viitoare.
 

ULTIMELE ŞTIRI