Veaceslav Platon a depus mai multe solicitări, inclusiv una prin care cerea ca Banca de Economii să fie obligată să acţioneze în judecată trei bănci din Rusia, care au asigurat prin depozite restituirea creditelor de 13 miliarde de lei eliberate de BEM companiilor afiliate grupului Şor. Cererea a fost respinsă de completul de judecători.

Unul dintre avocaţii lui Platon susţine că, de fapt, datoria urma să fie încasată din depozite, dar nu din vistieria statului.

Totodată, Platon a cerut repetat să beneficieze de asistenţa unui stomatolog dintr-o instituţie privată. Într-un final, judecătorii au admis solicitarea.

Anterior, procurorul de caz a respins acuzaţiile apărătorilor lui Veaceslav Platon, iar reprezentatul BEM a refuzat să facă declaraţii pentru presă. Următoarea şedinţă va avea loc pe 9 octombrie. Amintim că în nota informativă expediată Băncii Naţionale în aprilie, compania Kroll a menţionat că cel puţin 75 de firme care fac parte din aşa-numitul Grup Şor au fost implicate în frauda bancară.

De asemenea, au fost identificate în jur de 40 de persoane care au beneficiat ori au facilitat furtul miliardului de dolari. Încasările pe conturile personale sau ale companiilor cunoscute ca fiind în legătură cu aceşti oameni ar fi de aproximativ 50 de milioane de dolari. Lista potenţialilor beneficiari rămâne însă confidenţială.

Anterior, purtătorul de cuvânt al lui Ilan Şor a declarat că se abţine de la orice reacţii atâta timp cât primarul de Orhei şi-a contestat sentinţa.