Decizia care va schimba radical una dintre cele mai puternice pieţe auto din lume

Decizia care va schimba radical una dintre cele mai puternice pieţe auto din lume
Sursa: jurnal.md/digi24.ro Foto: Hepta 11.09.2017 23:19
China, una dintre cele mai mari şi influente pieţe auto din lume, are în vedere interzicerea producţiei şi comercializării de automobile pe bază de combustibili fosili. Beijingul doreşte astfel să imprime un avânt major industriei de vehicule electrice şi, totodată, să reducă nivelul poluării, transmite The Guardian.

Măsura autorităţilor chineze vine în siajul unui sincron similar al Marii Britanii şi Germaniei, care vor să interzică până în 2040 vânzarea de maşini diesel şi pe benzină, pentru a reduce emisiile nocive.

Xin Guobin, vice-ministrul Industriei şi Tehnologiei Informaţiei din China, a declarat în acest weekend, la un forum din oraşul Tianjin, că a demarat o „cercetare relevantă” pe acest segment de piaţă şi că lucrează la un calendar de implementare.

„Aceste măsuri vor promova schimbări profunde în mediul înconjurător şi vor da un impuls dezvoltării industriei auto din China”, a declarat vice-ministrul Xin Guobin pentru televiziunea chineză de stat CCTV.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale a Producătorilor de Autovehicule, China a produs şi a vândut anul trecut mai mult de 28 de milioane de maşini.

Cât priveşte forţa de pătrundere a vehiculelor electrice pe piaţa internă, peste 500.000 de maşini au fost comercializate în 2016, cu un salt de mai mult de 50% faţă de 2015, arată cifrele oficiale.  

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI