Este pentru prima dată când partea britanică a avansat o sumă referitoare la restanţele faţă de UE, informează site-ul postului France 24.

Cotidianul, citând surse guvernamentale anonime, a relatat că autorităţile britanice vor plăti doar dacă UE este de acord ca înţelegerea privind plata restanţelor să fie parte a unui acord mai larg privind relaţiile viitoare, inclusiv cele comerciale.

Oficialii britanici analizează posibilitatea propunerii unui acord tranziţional prin care Marea Britanie va continua să facă plăţi anuale către UE în valoare de 10 miliarde de euro timp de până la trei ani după Brexit, a mai relatat cotidianul. În schimbul acestor fonduri, Londra ar continua să beneficieze de acces la Piaţa unică europeană.

Michel Barnier, negociatorul-şef al UE, a avertizat recent că este tot mai puţin probabil ca discuţiile între Marea Britanie şi Uniunea Europeană privind relaţiile după Brexit să înceapă în luna octombrie din cauza lipsei progresului pe tema unor chestiuni precum restanţele Londrei faţă de UE, estimate a fi între 60 şi 100 de miliarde de euro, drepturile cetăţenilor din state ale Uniunii Europene aflaţi în Marea Britanie şi găsirea unei soluţii privind frontiera între Irlanda de Nord şi Irlanda.