Potrivit reprezentanţilor unor companii de comunicaţii, executivul a hotărât să introducă o taxă pentru toţi operatorii după ce firmele de telefonie mobilă au cerut să fie anulată aşa-numita taxă de lux în mărime de 2,5 la sută, pe care ultimele o plătesc de mai bine de 17 ani. În loc să dea curs solicitării, Guvernul a decis să-i impoziteze atât pe prestatorii serviciilor de telefonie, cât şi pe cei de internet şi de televiziune cu o taxă de 1,5 la sută.

Furnizorii serviciilor de comunicaţii avertizează că introducerea unei noi taxe va duce la un val de scumpiri.

Unii economişti spun că statul va acumula cu doar 17 milioane de lei anual mai mult după stabilirea noii taxe. Astfel, aceştia presupun că se urmăreşte, de fapt, protejarea intereselor companiilor de telefonie, ale căror servicii sunt folosite tot mai puţin.

Şi reprezentanţii televiziunilor regionale spun că vor fi afectaţi de surprizele fiscale ale Guvernului.

Furnizorii serviciilor de comunicaţii au semnat o scrisoare adresată întregului Guvern, dar în special Ministerului Economiei şi celui al Finanţelor, în care cer să se renunţe la introducerea impozitului de 1,5 la sută. Am încercat să obţinem o reacţie din partea instituţiilor vizate, însă nici Octavian Armaşu, nici Octavian Calmâc nu au fost de găsit. Nici reprezentanţii serviciului de presă al executivului nu au răspuns la telefon.