Franţa va interzice definitiv maşinile cu motor diesel sau pe benzină

Franţa va interzice definitiv maşinile cu motor diesel sau pe benzină
Sursa: jurnal.md/digi24.ro Foto: shutterstock.com 07.07.2017 08:23
Franţa va interzice complet circulaţia maşinilor cu motor diesel sau pe benzină, până în 2040, a anunţat Nicolas Hulot, noul ministru al Mediului, relatează The Telegraph. Măsura a fost anunţată în cadru unei conferinţe de presă şi face parte din planul lui Emmanuel Macron pentru reducerea drastică a emisiilor de carbon până în 2050.

Ministrul Mediului a anunţat că proprietarii maşinilor care rulează cu benzină sau diesel vor primi subvenţii de la stat pentru a-şi achiziţiona automobile care nu poluează. "Pentru mine, este o veritabilă revoluţie", a declarat Hulot. El a dat exemplul companiei Volvo, care a anunţat miercuri că va fabrica începând cu 2019 doar maşini hibrid sau electrice, devenind astfel prima companie de automobile care renunţă la maşinile clasice.

Franţa nu este singura ţară europeană care plănuieşte să interzică circulaţia maşinilor pe benzină sau diesel. Germania şi India au anunţat că, până în 2030, îşi propun să aibă pe străzi doar automobile electrice. Iar Olanda şi Norvegia vor să ajungă la această performanţă până în 2025.

Minstrul francez al Mediului a mai precizat şi că Franţa îşi va reduce la zero producţia de energie cu ajutorul cărbunelui, până în 2022, şi să scadă producţia energiei nucleare de la 75% la 50%.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI