Valoarea nominală a unui tichet de masă va constitui 45 de lei, acestea fiind eliberate atât pe suport de hârtie, cât şi în format electronic.

Autorii proiectului spun că tichetele nu vor fi calculate contribuţiile de asigurări sociale, primele de asigurare obligatorie de asistenţă medicală şi impozitul pe venit din salariu.

În avizul Guvernului se menţionează că angajatorul urmează să distribuie salariaţilor tichete de masă la sfârşitul fiecărei luni, reieşind din numărul zilelor lucrătoare din luna următoare. Totodată, salariatul urmează să utilizeze un număr de tichete cel mult egal cu numărul zilelor efectiv lucrate. 

Conform Avizului, promovarea proiectului de Lege cu privire la tichetele de masă necesită a fi consultată cu organizaţiile sindicale şi patronale.

Proiectul de lege privind sistemul tichetelor de masă urmează să fie supus dezbaterilor în Parlament.

Iniţiativa a fost calificată anterior de fostul deputat Grigore Petrenco drept „o nouă schemă de afacere a oligarhului Vladimir Plahotniuc”. Fostul legislator spun că acestă iniţiativă legislativă este coruptă şi creează condiţii de monopol pentru mai mulţi intermediari.