Vom avea monede de 1 leu şi 2 lei; BNM invită cetăţenii să prezinte concepte pentru design

Vom avea monede de 1 leu şi 2 lei; BNM invită cetăţenii să prezinte concepte pentru design
Sursa: jurnal.md Foto: ziuanews.ro 28.06.2017 10:50
Banca Naţională a Moldovei a lansat consultări publice privind elaborarea conceptului pentru designul monedelor cu valoarea nominală de 1 leu şi 2 lei.

La consultări pot participa persoane juridice, precum şi persoane fizice care au atins vârsta de 16 ani.  Participanţii pot prezenta câte un concept pentru fiecare monedă.

Conceptul trebuie să conţină obligatoriu cel puţin o temă dintr-un domeniu relevant pentru ilustrarea monedelor. Vor fi selectate conceptele originale şi bine argumentate, care oferă posibilitatea executării acestora pe suprafaţa monedei.

Câştigătorii vor fi desemnaţi de o comisie de evaluare creată de BNM. Vor fi selectate cel mult şase concepte, câte două pentru fiecare poziţie, care vor consta din monede comemorative şi jubiliare din argint:

Premiul I - „20 de ani de la introducerea monedei naţionale în Republica Moldova”; Premiul lI - „1900 de ani de la inaugurarea Columnei lui Traian” şi Premiul III - „Cetatea Soroca”

În caz de aprobare de către Comitetul executiv, conceptele reţinute de comisia de evaluare pot fi incluse în caietul de sarcini pentru elaborarea designului monedelor cu valoarea nominală de 1 leu şi 2 lei.

Comitetul executiv însă îşi rezervă dreptul expres de a refuza rezultatele consultărilor publice şi de a selecţiona un concept alternativ.

Consultările publice se vor încheia pe 4 august.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI