Conform indicelui Bloomberg Billionaires, cofondatorul Microsoft, Bill Gates, cea mai bogată persoană din lume, cu 86,8 miliarde de dolari, a pierdut 1 miliard de dolari după ce acţiunile Microsoft au scăzut cu 2,8%, cel mai semnificativ declin din ultimul an. 

Tot în sectorul tehnologic, fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, a căzut pe locul trei în topul celor mai norocoşi oameni ai planetei, după ce a pierdut 1,7 miliarde de dolari în urma declinului acţiunilor retailerului online cu 2,2%. 

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost cel mai puternic lovit de turbulenţele de pe pieţele financiare, scăderea acţiunilor Facebook provocându-i pierderi de două miliarde de dolari. În prezent, Mark Zuckerberg este al cincilea cel mai bogat am din lume, cu o avere estimată la 62,3 miliarde de dolari, conform indicelui Bloomberg Billionaires.

Amancio Ortega, cea mai bogată persoană din Europa şi fondatorul Zara, a pierdut 355 de milioane de dolari dar a urcat pe locul doi în topul celor mai norocoşi oameni ai planetei, cu o avere estimată la 83,2 miliarde de dolari. 

Cei mai bogaţi oameni ai lumii au o avere netă combinată evaluată la 4.900 de miliarde de dolari, care a crescut anul acesta cu 455 de miliarde de dolari. 

China are 31 de miliardari în indicele Bloomberg, cu 262 miliarde de dolari, în urma SUA, care are 179 de miliardari, care controlează 1.900 miliarde de dolari, şi Germaniei, ai cărei 39 de miliardari au 281 miliarde de dolari.