Conservatorii sunt în creştere cu 4% faţă de săptămâna trecută şi la cel mai ridicat nivel într-un sondaj Comres din 1991.

Decizia surprinzătoare a prim-ministrului de a convoca alegeri anticipate a adus însă în actualitate întrebări presante, cum ar fi pensiile, fiscalitatea şi ajutoarele pentru străinătate. Vineri, ministrul de finanţe Philip Hammond a afirmat că promisiunile fiscale din campania electorală din 2015 i-au limitat posibilităţile de gestionare a economiei. El a părut că deschide astfel calea spre o mărire a impozitelor.

Sâmbătă, la un eveniment electoral din centrul Angliei, May nu a exclus explicit posibilitatea unei fiscalităţi mai dure. "La aceste alegeri, oamenii vor avea o alegere foarte clară", a spus ea, una din oferte fiind "un Partid Conservator care a fost întotdeauna, este şi va continua să fie un partid care crede în impozite mai mici". Alternativa ar fi "un Partid Laburist al cărui instinct natural este să mărească întotdeauna impozitele".

Laburiştii i-au acuzat pe conservatori că pregătesc o "bombă fiscală", iar Liberal-Democraţii afirmă că lucrătorii obişnuiţi ar fi afectaţi de planurile guvernului, arată Reuters.

În martie, guvernul condus de Theresa May a suferit o lovitură, când planurile lui Hammond de creştere impozitării muncii au fost criticate de parlamentarii partidului şi de presă, care au artătat că se încalcă astfel promisiunile electorale ale conservatorilor din 2015. Până la urmă, mişcarea nu a mai avut loc. Pentru a-şi crea o majoritate parlamentară mai confortabilă, May a recurs la convocarea alegerilor anticipate.