După ce activistul civic Victor Chironda a constatat că pe adresa oficială din Viena, firma austro-ungară nu are de fapt un sediu, reprezentanţii companiei au venit cu precizări. 

Reprezentantul firmei care vrea să gestioneze parcările cu plată din Chişinău a explicat motivele pentru care una dintre companiile care fac parte din consorţiu, şi anume cea austriacă, a fost creată înainte de licitaţie. Potrivit antreprenorului, parteneriatul a fost asigurat printr-o companie austriacă, întrucât ar exista un acord între Chişinău şi Viena, care le protejează investiţiile. Întrebat de ce a dat în judecată Consiliul Municipal Chişinău, cerând să i se permită să gestioneze parcările, omul de afaceri a răspuns...

Antreprenorul străin susţine că, din cauza tergiversării acestui proiect, municipalitatea ar fi pierdut peste un milion de euro. Pe de altă parte, activistul civic Victor Chironda spune că explicaţiile reprezentanţilor companiei nu fac decât să demonstreze că acest parteneriat publicat-privat este dubios.

Autorităţile municipale nu au comentat deocamdată afirmaţiile. Menţionăm că proiectul privind introducerea unor taxe de parcare în capitală trebuie să fie aprobat de Consiliul Municipal pentru a intra în vigoare. Dacă aleşii locali vor susţine iniţiativa, atunci chişinăuienii ar putea achita anual câte 500 de lei pentru a beneficia de un loc de parcare în curtea blocului în care stau. De cinci ori mai mult ar putea scoate din buzunar cei care au două maşini. Vor plăti pentru parcare şi şoferii sau motocicliştii care vor staţiona pe una dintre arterele principale ale oraşului.