Termenul de colectare a ofertelor pentru achiziţia energiei electrice, extins până astăzi la ora 15.00

Termenul de colectare a ofertelor pentru achiziţia energiei electrice, extins până astăzi la ora 15.00
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 31.03.2017 08:11
Ministerul Economiei a cerut din nou companiilor reglementate din sectorul electroenergetic să extindă termenul de colectare a ofertelor pentru achiziţia energiei electrice până astăzi la ora 15.00.

Astfel nu este clar dacă de la 1 aprilie 2017, Republica Moldova va fi asigurată cu o cantitate suficientă de energie.
 
„Recomandarea vine în contextul evoluţiilor de ultimă oră a pieţei energetice regionale, precum şi solicitării de extindere a termenului de prezentare a ofertelor parvenită de la unul din potenţialii furnizori, şi are drept scop negocierea celor mai bune condiţii de livrare a energiei electrice către companiile reglementate din sectorul electroenergetic din ţară”, precizează instituţia.
 
În acelaşi timp, Gas Natural Fenosa a emis un comunicat de presă în care precizează că a extins termenul la solicitarea Energocom şi a companiei ucrainene DTEK Pavlogradugoli care au nevoie de timp  suplimentar pentru concretizarea posibilităţii de furnizare a energiei electrice.

Precizăm că Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan, controlată de gigantul rus Inter RAO EES, asigură în prezent circa 80% din necesarul de curent al Moldovei, prin intermediara Energokapital.

Singuraofertă de furnizare a venit de la compania ucraineană DTEK Pavlogradugoli, ce face parte din grupul DTEK al miliardarului ucrainean Rinat Ahmetov.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI