Termoelectrica ar încerca să pună pe umerii locatarilor plata pentru apa caldă consumată de tot blocul, acuzaţii respinse de reprezentanţii societăţii pe acţiuni. 

Disensiunile dintre Termoelectrica şi Direcţia locativ-comunală a Primăriei capitalei au început acum jumătate de an, când societatea pe acţiuni s-a adresat în judecată pentru a cere recuperarea datoriilor de peste 700 de milioane de lei. Restanţele s-ar fi acumulat de mai mulţi ani din cauza rău-platnicilor, dar şi a devierilor financiare. Recent, Curtea de Apel Chişinău i-a dat câştig de cauză societăţii pe acţiuni, iar drept urmare au fost numiţi administratori provizorii în fruntea întreprinderilor care sunt responsabile de salubrizarea şi întreţinerea blocurilor din capitală.

Şeful Direcţiei locativ-comunale, Petru Gontea, susţine că după venirea noilor administratori în fruntea întreprinderilor, locatarilor li s-ar fi cerut anumite plăţi suplimentare. Şi anume, oamenii ar achita un volum de apă caldă stabilit de administrator, şi nu în funcţie de datele contorului din apartament. 

Pe de altă parte, directorul Termoelectrica, Veaceslav Eni, susţine că o asemenea practică de calculare a consumului de apă ar fi existat şi până acum.

Contactat de Jurnal TV, şeful Infocom, Ion Mărgineanu, a respins acuzaţiile, precizând că legea stipulează clar faptul că locatarii plătesc doar consumul de apă caldă indicat pe contorul din apartament.

Între timp, directorul general al Termoelectrica nu a putut spune cum îşi va recupera datoriile, dar a ţinut să dea asigurări că lucrările de salubrizare şi întreţinere a blocurilor nu vor fi afectate de litigiu.