Unul dintre acţionarii Victoriabank a primit o amendă de circa un milion de lei

Unul dintre acţionarii Victoriabank a primit o amendă de circa un milion de lei
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 23.03.2017 10:04
Comitetul executiv al Băncii Naţionale a amendat cu aproape un milion de lei un deţinător direct şi indirect al cotei substanţiale în capitalul Victoriabank.

BNM nu precizează că a aplicat această amendăt pentru „nerespectarea cerinţelor Legii instituţiilor financiare privind prezentarea informaţiilor şi documentelor solicitate de Banca Naţională în scopul supravegherii şi evaluării calităţii acţionarilor băncii”.

Precizăm că Victoriabank, care este a treia bancă ca mărime din Moldova, se află în continuare sub supravegherea intensivă a BNM care a iniţiat o serie de verificări şi evaluări la instituţie.

În prezent, opt acţionari deţin cote substanţiale în capitalul Victoriabank: Insidown Ltd din Cipru, controlat de milionarul rus Serghei Lobanov - 39,2%, VB Investment Holding BV din Olanda (proprietar al căruia este BERD) - 27,56%, Victor Ţurcan - 10,45%, Elena Artemenco - 4,94%, Galina Proidisvet - 4,04%, Valentina Ţurcan - 2,47%. firma Notabil SRL (beneficiar Valentina Ţurcan) - 2,36% şi lurie Bondari - 1,01%.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI