O decizie în acest sens a fost luată astăzi de Consiliul de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.

Este vorba de consumatorii Gas Natural Fenosa, conectaţi la instalaţiile racordate la reţelele electrice de distribuţie de tensiune joasă. Furnizorul solicitase un tarif de 2 lei şi 26 de bani pentru un kilowatt/oră, argumentându-şi solicitarea prin faptul că o parte din devierile acumulate anterior nu au fost luate în calcul la stabilirea tarifului în iulie 2015, precum şi cele acumulate pe parcursul anului 2016, rata inflaţiei de 4,4 la sută, dar şi creşterea costurilor de bază. 

Potrivit deciziei luate astăzi de ANRE, consumatorii finali conectaţi la reţelele de tensiune înaltă vor plăti un tarif de 1 leu şi 53 de bani pentru un kilowatt/oră - cu 8 bani mai puţin decât a solicitat Gas Natural Fenosa, iar cei conectaţi la reţelele de tensiune medie – 1 leu 82 de bani, cu 11 bani mai puţin faţă de cât a vrut furnizorul.

Amintim că martie, anul trecut, ANRE a decis reducerea cu 11 la sută a tarifului la energia electrică furnizată populaţiei de compania Gas Natural Fenosa. Autoritatea de reglementare a revenit la ajustarea tarifelor după ce în iulie 2015 a majorat  tarifele la energia electrică cu peste 30 la sută, tarife care au intrat în vigoare după un audit efectuat la companiile de furnizare, pe 9 noiembrie.

La adoptarea deciziei de micşorare a tarifelor din martie 2016, ANRE nu a luat în calcul devierile financiare, formate în urma deprecierii monedei naţionale.