Protestatarii au scandat „Vrem achitarea restanţelor la salarii!”, „Vrem să trăim decent!”, „Vrem majorarea salariilor!”, „Întoarceţi banii noştri!”, „Salarii la timp!”.

Totodată, angajaţii au mai cerut majorarea salariilor, dar şi restabilirea normei de muncă de 40 de ore pe săptămână prin anularea şomajului tehnic pentru ziua de vineri.

Potrivit lui Ion Zaporojan, preşedintele Federaţiei Sindicale a Feroviarilor din Republica Moldova, tentativele sindicatelor de a le soluţiona problemele din domeniu nu au dat rezultate.

„Vrem să fim auziţi şi văzuţi. De mai bine de un an tot încercăm să atragem atenţia asupra problemelor noastre, dar fără vreun rezultat. Vrem să ni se întoarcă ceea ce e al nostru, nimic mai mult. Din cauza problemelor apărute în urma neachitării salariilor, tot mai mulţi feroviari se concediază”, a spus Zaporojan.

De cealaltă parte, directorul CFM, Iurie Topală, a spus că situaţia este mai bună decât atunci când acesta a preluat conducerea Căii Ferate. Acesta a promis că angajaţii înterprinderilor îşi vor ridica salariile restante în timpul apropiat.

Amintim că în 2015 sindicatul de ramură a încheiat un acord cu conducerea întreprinderii, care s-a angajat să lichideze datoriile la salarii timp de un an. Acesta, însă, nu a fost respectat. În urma  multiplelor proteste ale feroviarilor la Bălţi, Basarabeasca, Ocniţa, Bender, Revaca şi Chişinău, care au avut loc în perioada iulie-septembrie 2016, s-a început achitarea lunară a salariilor, dar au rămas datoriile acumulate din anii precedenţi, care, potrivit sindicaliştilor, s-au format din cauza gestionării ineficiente a întreprinderii de stat de către fostele conduceri.