Rusia ar putea anula embargoul pentru mai multe fabirici de vinuri din Republica Moldova

Rusia ar putea anula embargoul pentru mai multe fabirici de vinuri din Republica Moldova
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 28.02.2017 13:34
O parte dintre fabricile de vinuri din Republica Moldova îşi vor putea relua exporturile în Rusia. Despre aceasta a anunţat şefa Rospotrebnadzor, Anna Popova, după o inspecţie a experţilor ruşi la 13 vinării din ţara noastră.

„Experţii Rospotrebnadzor s-au întors din Moldova. Majoritatea companiilor dintre cele 13 îşi vor putea exporta producţia pe piaţa rusească după finalizarea testelor de laborator şi evaluarea finală a documentaţiei prezentate”, a declarat şefa Serviciului federal sanitar rus, citată de Ria Novosti.

Amintim că, din septembrie 2013, Rospotrebnadzor a impus embargo la importurile de vinuri din Republica Moldova. Restricţiile nu s-au referit însă şi la regiunea transnistreană, iar ulterior Moscova a permis şi unor agenţi economici din Găgăuzia să-şi exporte producţia.

Rospotrebnadzor şi-a argumentat decizia prin faptul că vinurile moldoveneşti au un conţinut sporit de substanţe nocive care afectează în special rinichii şi ficatul. Acest fapt însă a fost negat de autorităţile de la Chişinău, dar şi de vinificatori, care dau asigurări că producţia este de calitate, iar pretenţiile ruşilor sunt de ordin politic.

Rusia a mai introdus restricţii la importul de vinuri din Republica Moldova în 2006.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI