OMC a respins şi recursul formulat de Rusia cu privire la interzicerea importurilor de carne de porc din UE

OMC a respins şi recursul formulat de Rusia cu privire la interzicerea importurilor de carne de porc din UE
Sursa: jurnal.md Foto: ria.ru 24.02.2017 15:12
Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a dat joi, încă odată, câştig de cauză Uniunii Europene în disputa sa cu Rusia care are drept obiect embargoul sanitar introdus de Moscova pentru importurile de porci şi carne de porc din Uniunea Europeană, informează Reuters şi AFP.

La începutul lui 2014, Rusia a impus acest embargou după descoperirea mai multor cazuri de febră porcină africană (PPA) în Lituania şi Polonia. În replică, Uniunea Europeană a contestat embargoul rusesc la OMC în luna iunie 2014.

Ulterior, în luna august 2016, un organism de reglementare a diferendelor din cadrul OMC a decis că embargoul sanitar rusesc nu se bazează pe standardele internaţionale relevante şi încalcă normele Acordului OMC privind aplicarea măsurilor sanitare şi fitosanitare (Acordul SPS). În replică, Rusia a făcut recurs la această decizie la instanţa de apel a OMC, care joi a respins însă recursul formulat de Moscova.

"Instanţa de apel a confirmat decizia grupului special potrivit căreia UE a furnizat probele necesare pentru a demonstra, în mod obiectiv, Rusiei că anumite zone din teritoriul UE nu sunt afectate de febră porcină africană", a explicat Organizaţia Mondială a Comerţului.

Cu toate acestea, schimburile comerciale dintre UE şi Rusia continuă să fie restricţionate de o interdicţie motivată politic, impusă de Rusia asupra produselor agricole şi alimentare din UE în luna august 2014.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI