„Există o alternativă reală acestei legi antipopulare şi noi am vorbit despre asta în repetate rânduri:
- Se suspendă garanţiile de stat emise de Guvernele Gaburici şi Leancă. Emiterea hârtiilor de valoare se anulează şi toţi banii primiţi de Banca Naţională de la băncile comerciale se returnează.
- Se fac modificări în legea bugetului pentru 2017 şi cele 665 milioane de lei prevăzute pentru achitarea datoriei de stat să fie cheltuiţi în alte scopuri (se poate de majorat cu 1.000 de lei salariile tuturor pedagogilor).
- Toţi cei responsabili de elaborarea şi promovarea garanţiilor sunt traşi la răspundere penală (Leancă, Gaburici, Candu, Bride, Arapu, Drăguţanu şi alţii care au fost implicaţi în acest proces).
- Datoria faţă de BNM pentru creditele oferite celor trei bănci se transferă în afara bilanţului contului BNM. Suma de 13,8 miliarde de lei nu este una critică pentru Banca Naţională. Rezervele valutare ajung pentru acoperirea a peste 8 luni de import critic. De două ori mai mult decât norma”, explică vicepreşedintele Platformei DA, într-o postare pe facebook.

În continuare, în următorii patru ani, toate instituţiile naţionale, cu susţinerea celor internaţionale, întorc banii furaţi, scrie Alexandru Slusari.

„Soluţia propusă de noi însă nu convine actualului regim, aşa cum la putere se află o grupare mafiotă care a furat miliardul de dolari nu pentru a-l întoarce. Întoarcerea banilor furaţi va fi reală doar după schimbarea puterii. Mai exact, după înlăturarea coordonatorului acestei puteri”, a conchis vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr.