Reacţia BNM la solicitarea protestatarilor care cer publicarea integrală Kroll 2: „Vom publica doar o sinteză a investigaţiei”

Reacţia BNM la solicitarea protestatarilor care cer publicarea integrală Kroll 2: „Vom publica doar o sinteză a investigaţiei”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 13.12.2017 14:10
În timp ce mai mulţi membri şi simpatizanţi ai Platformei DA protestau în faţa sediului BNM, cerând publicarea integrală a raportului Kroll 2, banca centrală a emis un comunicat de presă în care anunţă că  deocamdată nu a primit cel de-al doilea raport de investigaţie.

Reprezentaţii BNM spun că au finalizat discuţiile purtate cu consorţiul internaţional privind „posibilitatea publicării unor informaţii ce se vor conţine în acest document”.
 
„Companiile Kroll şi Steptoe & Johnson au acceptat elaborarea unei sinteze care va fi dată publicităţii, urmare solicitării autorităţilor Republicii Moldova, care au subliniat importanţa informării publicului şi partenerilor de dezvoltare despre rezultatele investigaţiei, fără a prejudicia şansele de recuperare a activelor delapidate”, se spune în comunicat.
 
BNM precizează că va publica sinteza raportului care urmează să fie transmisă de consorţiul internaţional, iar documentele de lucru care includ analizele detaliate ale urmăririi fondurilor fraudate vor fi expediate organelor de resort din Republica Moldova.
 
Acum o lună, Banca Naţională anunţa că raportul de investigaţie a companiilor Kroll şi Steptoe&Johnson este în fază finală de redactare şi urmează să fie transmis în următoarele câteva săptămâni. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI