VIDEO

Taxe de şase ori mai mari la Orhei

Taxe de şase ori mai mari la Orhei
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 11.12.2017 17:43
Comercianţii din oraşul Orhei vor plăti taxe mai mari. Consilierii locali s-au întrunit vineri seara într-o şedinţă extraordinară şi au aprobat în regim de urgenţă o serie de impozite şi bugetul municipiului Orhei pentru anul viitor. Cele mai semnificative majorări au fost impuse vânzătorilor de ţigări şi alcool. Aceştia vor plăti tarife de şase ori mai mari decât în prezent. 

Consiliul Municipal Orhei a majorat cu 500% taxa locală pentru vânzarea ţigărilor, iar agenţii economici care comercializează alcool vor plăti tarife duble. Totodată, pentru cei care vând şi ţigări, şi băuturi alcoolice, creşterea va fi de tocmai 600%, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Orhei. Iar în cazul în care un comerciant vinde bunuri în regim non-stop, taxele locale sunt majorate cu încă 50 la sută.

Autorităţile din Orhei se laudă că, astfel, declară război tabagismului şi că este următorul pas în consolidarea controlului asupra comerţului cu tutun şi alcool, iar iniţiativa i-ar aparţine primarului Ilan Shor. De menţionat că NU este vorba despre prima majorare din acest an. Decizia anterioară de creştere a taxelor a fost luată de Consiliul Municipal Orhei pe 16 iunie.

În acelaşi timp, autorităţile locale „trec cu vederea” şi nu pomenesc în comunicat despre alte majorări impuse la recenta şedinţă a Consiliului Municipal Orhei. Tarife mai mari vor achita toţi proprietarii de unităţi comerciale şi prestatorii de servicii, iar taxa depinde de locul de amplasare a firmei. Pentru cei care deţin tarabe, chioşcuri, pavilioane, magazine, farmacii în centrul oraşului, taxele vor fi mai mari decât pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în cartierele mărginaşe. 

Potrivit Radio Orhei, aleşilor le-a ajuns o jumătate de oră pentru a vota în două lecturi bugetul pentru 2018, pentru a majora taxele locale, dar şi pentru a lua alte decizii la şedinţa de vineri a Consiliului Municipal.

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI