Mai mulţi pomi de Crăciun în acest an: Cât va trebui să scoatem din buzunar pentru a avea miros de brad în casă

Mai mulţi pomi de Crăciun în acest an: Cât va trebui să scoatem din buzunar pentru a avea miros de brad în casă
Sursa: jurnal.md Foto: moldovanews.md 22.11.2017 15:26
Circa 58 de mii de pomi de Crăciun, dintre care 56 de mii de molizi şi 1600 de pini, vor fi scoşi la vânzare de Moldsilva în acest an. Oferta e mai mare faţă de anul trecut cu 10 mii de conifere.

Moldsilva anunţă că tăierea pomilor de Crăciun în pepiniere va începe la mijlocul lui decembrie.

Înălţimea unui brad va varia de la 1 până la 6 metri. Cea mai mare cantitate, peste 41 000 de bucăţi, sunt de până la 1,5 metri, iar preţul din pepiniere rămâne neschimbat.

Un molid de un metru va costa minim 36 de lei, iar un pin de aceeaşi dimensiune 25 de lei cu TVA, inclusiv verticele care sunt la preţul de 8 lei pentru o bucată.

Pentru pomii ce au o înălţime mai mare de 6 metri se adaugă 100 de lei pentru fiecare metru (molid) şi 70 de lei (pin), care se adugă suplimentar la preţurile menţionate.

Mentionam că, în cazul tăierilor ilicite a arborilor de răşinoase, inclusiv molid, pin, din fondul forestier sau din alte spaţii verzi, persoanele fizice riscă o amendă de la 40 la 50 unităţi convenţionale, iar persoanele juridice de la 400-500 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii.

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI