Volkswagen va investi peste 70 de miliarde de euro pentru a deveni lider global în domeniul vehiculelor electrice

Volkswagen va investi peste 70 de miliarde de euro pentru a deveni lider global în domeniul vehiculelor electrice
Sursa: www.agerpres.ro Foto: autoweek.com 17.11.2017 12:40
Consiliul de Supervizare al Volkswagen AG discută un plan pe cinci ani care prevede investiţii totale de peste 70 de miliarde de euro (82,5 miliarde de dolari), pentru a transforma grupul german într-un lider global în domeniul vehiculelor electrice, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Vineri, Consiliul de Supervizare al VW ar urma să anunţe obiectivele privind cheltuielile de capital şi de cercetare-dezvoltare (R&D). Investiţiile vor fi probabil realizate în perioada 2018-2022, susţin sursele.

Reprezentanţii Volkswagen au refuzat să comenteze informaţia.

Grupul german Volkswagen AG va investi 1,4 miliarde de euro (1,7 miliarde de dolari) în noile tehnologii, inclusiv camioane şi autobuze electrice, a anunţat luna trecută Andreas Renschler, şeful diviziei de camioane a VW.

Producătorii de vehicule comerciale investesc în electrificare deoarece autorităţile de reglementare sporesc presiunile pentru reducerea sau eliminarea poluării în marile oraşe.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI