Crează puţină umiditate

Ştii senzaţia aceea de lipsă a aerului, atunci când ai făcut un duş fierbinte? Sau de căldură în exces într-o zi de august? De fapt, aburii şi umiditatea îţi crează această impresie, pentru că temperatura din baie sau de afară nu este atât de ridicată pe cât se resimte. Ca să „păcăleşti” puţin facturile la căldură, pune un vas de apă pe calorifer, câte unul în fiecare cameră, şi las-o să circule sub formă de vapori prin încăpere, ca să îmblânzească temperaturile. În acest fel, poţi păstra robineţii caloriferelor la un nivel mai mic, drept urmare, vei avea mai puţin de plată la finalul lunii. Asta dacă ai norocul să locuieşti într-un bloc care are montate repartitoare de căldură şi nu plăteşti la pauşal.

Câştigă-ţi autonomia

Dacă nu ai simţit încă diferenţa între a avea o centrală termică şi a depinde de regia autonomă de termoficare din oraşul tău, află că ea este enormă. În primul rând, nu vei mai aştepta câteva minute bune, cât timp contorul de apă caldă se învârte, ca apa să se încălzească şi să poţi face un duş. Când ai centrală, temperatura apei creşte în câteva secunde, deci câştigi şi bani, dar şi timp. Alt avantaj de a nu depinde de alţii este acela că îţi poţi seta din termostat o temperatură ideală pentru tine şi familia ta sau colegii de apartament, astfel încât nu eşti nevoit să deschizi geamul în miezul iernii ca să te răcoreşti, pentru că furnizorii de agent termic trimit în calorifere temperaturi insuportabile, care îţi vor arde nu numai aerul din camere, ci şi buzunarele. În funcţie de suprafaţa locuinţei tale, în medie, preţul pentru agentul termic pentru două camere depăşeşte 500 de lei, într-o lună friguroasă, pe când atunci când ai centrală, nu plăteşti mai mult de o sută de lei.

Fă un efort financiar o singură dată

Costurile pentru cumpărarea şi montarea unei centrale termice, a caloriferelor şi a ţevilor nu este foarte mare, însă vei fi nevoit să faci un efort financiar. Investiţia ţi-o vei recupera foarte repede, când vei vedea diferenţa între o factură la gaz şi una la termoficare. Dacă nu îţi permiţi să faci o investiţie pentru a deveni independent de serviciile publice de agent termic, poţi apela la un credit online rapid, adică să îţi poţi plăti centrala în rate.

Dacă nu crezi în diferenţele de preţ între cele două forme de încălzire a locuinţelor, aruncă un ochi la avizierul blocului şi te vei convinge imediat de faptul că cei care au ales centrala au facturile înjumătăţite la întreţinere.