În octombrie, investitorul a anunţat că îşi retrage proiectul său investiţional din cauza barierelor administrative, a birocraţiei excesive şi a lipsei unei certitudini în privinţa unei decizii a autorităţilor locale din Chişinău. Şi asta pentru că proiectul, deşi a parcurs toate procedurile necesare, era blocat o lungă perioadă în Consiliul Municipal Chişinău.

După publicarea acestei informaţii, o parte din fracţiunile CMC şi-au declarat public susţinerea şi deschiderea pentru votarea proiectului. La 27 octombrie, proiectul a primit aviz pozitiv în Comisia de specialitate, iar ulterior chestiunea a fost pusă pe ordinea de zi a şedinţei CMC din 31 octombrie.

„Cu toate acestea, chestiunea dată a fost exclusă, fără niciun fel de explicaţii, de pe ordinea de zi prezentată nemijlocit în şedinţa CMC. Prin urmare, proiectul este plasat din nou în incertitudine, iar lipsa unei decizii a CMC până la 1 decembrie 2017 ar putea duce la retragerea definitivă a investitorului”, afirmă avocatul Andrei Bivol care reprezintă interesele investitorului român.

Investitorul mai anunţă că săptămâna trecută a adresat o cerere primarului general interimar Silvia Radu, prin care a solicitat punerea pe ordinea zi a CMC a chestiunii date pentru examinare cu prioritare.